collagen

Hvad hjælper på tør hud?

Hvad hjælper på tør hud? - Vild Nord

Hvorfor får du tør hud om vinteren?

Når temperaturen svinger, og luftfugtigheden falder, bliver huden hurtigt tør, og vi mister den dejlige glød, vi elsker sommeren for. At forstå til de elementer, der påvirker vores største organ (huden), kan være et stort skridt mod at få en smuk velplejet vinterhud.

Huden mister meget fugt i de kolde vintermåneder, hvilket gør den følsom, dehydreret og dermed mindre beskyttet. Men hvorfor påvirker vinterens kulde huden så meget? 

Den lavere temperatur og en høj luftfugtighed gør, at hudens øverste lag drænes for fugt. Det efterlader huden udtørret og ekstra følsom. De kolde vinterdage øger også temperaturen indendørs, og selvom det føles rart og behageligt, så er din hud ikke altid lige så begejstret. Det gælder dog mest, hvis du for alvor skruer op for varmen i dit hjem, da det får luftfugtigheden til at falde hurtig og fugten fra omgivelserne til at forsvinde. 

Hvad hjælper mod tør hud?

5 tips til tør hud i vintermånederne (og resten af året)

Få fem gode råd til at undgå tør hud i vintermånederne herunder. Du kan også bruge rådene resten af året, så du passer godt på din hud hver dag året rundt.

  1. Drik rigeligt med væske hver dag, og opløs gerne Collagen Beauty Remedy i det ene af dagens glas. Så bliver du både hydreret og får gavn af de aktive ingredienser fra Beauty Remedy.

  2. Det stresser og udtørrer huden med store temperaturudsving. Det kan du selv løse ved at regulere på varmen indenfor. Hold stuetemperaturen på et lidt køligere niveau, der hverken er for koldt eller for varmt – det hjælper ikke kun på tør hud, også på varmeregningen.
  1. Den sarte hud sætter pris på milde sæber og hudprodukter, der passer til din hudtype. Vælg produkter med en pH-værdi, der ligner huden så meget som muligt (5,5) og anvend mindst mulig parfume og skrappe ingredienser, der kan irritere.
  1. Det er nemt at blive fristet til at tage et langt, varmt brusebad på de koldeste vinterdage, men det kan også være med til at svække hudens barriere og naturlige fedtlag, som gør huden mere følsom og modtagelig for irritation.
  1. Din hud trives bedst, hvis den får rigelige mængder fugt. Brug gode produkter med beskyttende ingredienser, gerne en kuldecreme, der beskytter huden ordentligt, hvis du er ude i frostgrader i længere tid.

Om vinteren drikker vi generelt mindre vand. Vand spiller en stor og essentiel rolle i at holde huden hydreret, smidig og sund – så selvom du måske ikke føler tørst på samme måde som om sommeren, så husk at drikke væske i løbet af dagen. 

Som om det hele ikke er nok med kulde, luftens fugtighed og mørkere dage, så falder den naturlige produktion af ​​collagen og elastin fra midten af 20'erne, hvilket gør det endnu vanskeligere for huden at holde på fugt. Hvis du aktivt gør en indsats for at bevare din normale collagenproduktion, spiser sundt og beskytter din hud godt med en god creme uden vand hele vinteren, kan vintertørheden blive nemmere at kontrollere.

Husk at drikke vand

Overser du huden, dit største organ?

Huden er vores største organ, der har til opgave at beskytte os mod ydre påvirkninger og er samtidig en vigtig del af vores immunforsvar. Derfor er det fornuftigt at passe godt på den. Huden bliver en udfordring for mange i vintermånederne, fordi den bliver tør og følsom, hvilket er helt normale reaktioner på, hvad der sker med klimaet omkring os. Udenfor er luften iskold, og indenfor skruer vi op for varmen og får et tørt indeklima. Med så skiftende påvirkninger kommer huden virkelig på arbejde.

Huden, kroppens største organ, har brug for pleje og kærlighed. Både udefra og indefra. En god hudpleje gør, at din hud får en smukkere glød, bliver flottere og mindre følsom overfor ydre påvirkninger som vind og vejr.

Selvom huden er det største organ, så sker det, at vi fra tid til anden overser det. Måske er det kun ansigtshuden, der bliver plejet morgen og aften, men hvad med arme, ben og resten af kroppen? Det gælder ikke kun om vinteren, hvor problemer med huden er mest udtalte, men også resten af året.

Det kan virke lidt uoverskueligt at skulle smøre hele kroppen med creme hver dag, men vidste du, at der også er andre måder at give huden fugt på? 

Vild Nord Collagen Beauty Remedy

Collagen Beauty Remedy – naturlig fugt og støtte til din hud

Kender du vores Collagen Beauty Remedy? Det er et sandt beauty kosttilskud, med fokus på din hud og naturlige skønhed. Ingredienserne er nøje udvalgt og giver tilsammen en unik, eksklusiv nordisk beauty formula.

Collagen Beauty Remedy fra Vild Nord er et inner beauty kosttilskud til dig, der ønsker at opleve hudpleje fra inderst til yderst. Ved hjælp af de fem aktive ingredienser i produktet, tager Collagen Beauty Remedy din skønhedsrutine til næste niveau. 

 

Hyaluronsyre - Dermial

5 aktive ingredienser for naturlig skønhedspleje:

  • Hydrolyseret marine collagen
    Vores collagen er MSC-certificeret og stammer fra bæredygtigt fiskeri i det nordlige Atlanterhav ud for Norge. Vildtfanget torsk er kilden til collagenet, og med MSC-certificeringen beskyttes havets ressourcer, samtidig med at overfiskeri forebygges. Det er godt for både dig og miljøet.

    Collagen bidrager til at mindske synligheden af rynker og fine linjer i huden.
  • Acerolabærpulver
    Acerolabærret minder en del om det nordiske kirsebær. De største forskelle er dog, at acrola vokser under varmere himmelstrøg, og så er bærret én af de bedste kilder til vitamin C.

    Vitamin C bidrager til en normal dannelse af collagen, som har betydning for normalt fungerende hud. Vitamin C bidrager også til at beskytte cellerne mod oxidativt stress.
  • Nordiske blå bær
    Den skønne bærblanding af de smukke nordiske blå bær: blåbær fra Sveriges vilde natur, solbær og aronia, har et naturligt indhold af vitamin C, som udover at bidrage til en normal dannelse af collagen, også fungerer som antioxidant.
  • Mikroindkapslet tang
    Ud for Skotlands nordvestlige kyst høstes buletang i det iskolde hav. Efter høst tørres, pulveriseres og mikroindkapsles tangen.

    Tang er en naturlige kilde til mineralet jod, som bidrager til at vedligeholde en normal hud, en normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og en normal skjoldbruskkirtelfunktion.
  • Hyaluronsyre
    Collagen Beauty Remedy er et fantastisk beauty-produkt, hvori du finder hyaluronsyre. Dermial® hyaluronsyre fremstilles af hanekam og er en helt unik kilde til glycosaminoglycaner – en slags komplekse kulhydrater, der også findes helt naturligt i kroppen. I kroppen findes hyaluronsyre primært i de to hudlag dermis og epidermis. Her sørger det for at holde huden hydreret.

Vil du gerne lære hyaluronsyre endnu bedre at kende, kan du læse mere om det i vores blogpost ”Hyaluronsyre for din huds naturlige fugt”. 

Opskrifter med Collagen Beauty Remedy

Sådan kan du bruge Collagen Beauty Remedy

Det er utroligt nemt at gøre Collagen Beauty Remedy til en den af din daglige skønhedsrutine. Du kan opløse collagenpulveret i et glas iskoldt vand, eller prøve kræfter med en af vores lækre og velsmagende opskrifter, hvori Beauty Remedy indgår.

Isterninger kan virkelig gøre noget godt for et glas vand, men collagen isterninger kan gøre endnu mere. Ny den friske smag af bær, mens du hydrerer din krop og hud med glas iskoldt vand med collagen isterninger.

Har du prøvet en smoothie bowl? Det er næsten som at spise is, men sundt og nærende. Vi har lavet en lækker opskrift på en collagen & blåbær smoothie bowl.

Pandekager – hvem elsker ikke dem, og så i en lyserød variant? Skønne lyserøde pandekager med rødbede og collagen, og andre smagfulde ingredienser, er perfekte til morgenmad eller en anderledes frokost.

Collagen Beauty Remedy

Læs næste

Vores collagen er nu MSC-certificeret - Vild Nord
Et interview med Loa om pro-aging - Vild Nord